Money Üyesi misin?

Üyeysen hemen giriş yapabilir, değilsen ücretsiz üye olabilirsin.

Money Üyesi misin?

HADİ BAŞLAYALIM

Aydınlatma Metni

Aydınlatma Metni

Migros Ticaret A.Ş. (“Migros veya Şirket” olarak anılacaktır) olarak müşterilerimizin başta temel hak ve özgürlüklerini korumak olmak üzere özel hayatlarına ilişkin gizliliğin korunması, bilgi güvenliğinin sağlanması ve korunması öncelikli prensiplerimiz arasında yer almakta olup; “Kişisel Verilerin Korunması” hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Migros Ticaret A.Ş. işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

07.04.2016 tarihli 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun” olarak anılacaktır) kapsamında; Şirketimize ait Müşteri İletişimi ve Memnuniyet Programı olan Money Programı kapsamında bulunan, Money Bonus / Money Pro Kart / Yat Kart / Otel-Restaurant Kart/ Servis Kart / İşletme Kart / Petrol Ofisi Kart / İstanbul Kart ve/veya Aile Kulübü Üyeliği ve/veya İyi Gelecek Elçileri programı ve/veya Bebemoney programı, Migros TV hizmeti ve/veya Migros tarafından hayata geçirilecek Money Programına ilişkin mikro uygulamalar ve mikro siteler üyeliği kapsamında paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz (isim, soyisim, cep telefon numaraları, e-mail adresleri, doğum tarihi, yaşadığı şehir, adres bilgileri, cinsiyet, medeni durumu, alışveriş bilgileri, kulüp üyelikleri, eğitim düzeyi, ilgi alanları, zevk ve beğenileri,  ödeme bilgileri ve elektronik programlar nedeniyle ulaşılabilecek lokasyon bilgisi) Şirketimiz tarafından Kanun’a uygun şekilde saklanacak, kaydedilecek, güncellenecek, mevzuatın izin verdiği şekle uygun olarak aktarılabilecek ve Kanun’da sayılan şekillerde işlenebilecektir.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve İlgili mevzuattan doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesi:

Kanun uyarınca, kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı:

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, MİGROS tarafından işlenebilecektir.

1- Açık rızanız hukuki sebebine dayanarak toplanan kişisel verileriniz Money Programı kapsamında aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlenmektedir;

  • Şirketimiz tarafından sunulan mal ve hizmetleri tanıtmak, üye ve/veya müşterileri tanımak, iletişimi arttırmak, imajı arttırmak, ürün, hizmet ve iletişimini geliştirmek ve iyileştirmek, Migros tarafından kurulan kulüplere (Örneğin;Migros Aile Kulübüne) üye kaydetmek, genel veya üyeye özel kişiselleştirilmiş promosyon/tanıtım/kampanya/avantaj ve duyurular hazırlamak ve göndermek, müşterilere daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlamak, müşteri anketi, müşteri memnuniyeti uygulamaları ve bilgilendirmeleri yapabilmek, denetim, veri analizi (kümeleme, işbirlikleri çerçevesinde kredi skorlama, modelleme, istatistik hesaplama gibi veri analizi çalışmaları), araştırma, trendleri anlama, pazarlama ve reklam hizmetlerinde kullanmak
  • Otomatik katılımlı kampanyalara katılımı sağlamak, bu kampanyalardan faydalanılması ve kampanya sonucunda kazanım olursa bilgi vermek, kazanımla ilgili iletişime geçmek ve bu kazanımı çeşitli mecralarda duyurmak,
  • Şirketimize ait www.migros.com.tr, www.macrocenter.com.tr, Migros Sanal Market mobil uygulaması, MacroOnline mobil uygulaması üyelikleriniz ve Program ortaklarımızdan Money Pay ile yukarıda belirtilen Müşteri İletişimi ve Memnuniyet Programları kapsamındaki üyeliklerinizi, Money programındaki avantajları kullanabilmeniz için eşleştirilebilmek
  • Kişiselleştirilmiş alışveriş hizmeti sunmak
  • Ticari iletişim kanalları ile genel ve kişiye özel kampanya bilgilendirmeleri yapmak, yapılmasını kabul etmeniz halinde ticari iletişim faaliyetlerinde bulunmak, internet siteleri ve mobil uygulamalarındaki yeni özellikler, değişikliklere ilişkin bilgilendirme yapmak
  • Genel veya size özel kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturmak, segmentasyon ve pazarlama analiz çalışmalarını yapmak, mobil Uygulama, internet siteleri, sosyal medya veya diğer 3. parti ortamlarında Migros, tedarikçi ve diğer 3. kişilere ait reklamları ve pazarlama/iletişim faaliyetlerini (mobil uygulama ve internet sitelerindeki bildirimler, pop-up gösterimi, kişiye özel teklifler, kullanıcı ekranlarının özelleştirilmesi, reklam vs.)  yapmak,
  • Mobil cihazınızda lokasyon paylaşımının açık olması halinde size en yakın ve uygun teklifleri oluşturmak ve size iletmek


2-  Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayanarak toplanan kişisel verileriniz üyeliğinizin kurulması ve üyelik sözleşmesi uyarınca yükümlülüklerin yerine getirilmesine amacıyla Money Programı kapsamında işlenmektedir.

3- Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması hukuki sebebine dayanarak toplanan kişisel verileriniz Money Programı kapsamında aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlenmektedir;
 

  • Şirket’in ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğini temin etmek
  • İnternet sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik, adres ve iletişim ve diğer gerekli bilgilerini kaydetmek ve teyit etmek, elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
  • İlgili mevzuat hükümleri gereği  akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
  • İşlem ve bilgi güvenliğini sağlamak, hileli veya yasadışı faaliyetleri içerebilecek işlemleri önlemek,


4- Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebebine dayanarak toplanan kişisel verileriniz Money Programı kapsamında aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlenmektedir;
 

  • Doğabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanmak
     

5- İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayanarak toplanan kişisel verileriniz Money Programı kapsamında aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlenmektedir;
 

  • Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesini sağlamak,
  • Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerini planlanmak ve icrasını gerçekleştirmek,
  • Müşteri ve tedarikçilerimizin danışma hizmeti temin sürecini yürütmek,
  • Money programının kullanımına ilişkin şüpheli işlemlerin tespiti ve önlenmesi,


Kişisel verilerinizin MİGROS  tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere,  Migros Ticaret Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan da ulaşabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizin Aktarımı:

Toplanan kişisel verileriniz,  Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, MİGROS  tarafından yukarıda tek tek sayılan  amaçlar doğrultusunda ve gerekmesi halinde doğrudan veya dolaylı olarak; iş ortaklarımıza, Müşteri İletişimi ve Memnuniyet Programı ortaklarımıza, üye’ye daha iyi hizmet verebilmek adına birlikte çalışılan promosyon, teklif ve yarışmalar hazırlayan şirketlere, Migros’a ait e-ticaret internet siteleri ve mobil uygulamalarına, üye taleplerini daha doğru karşılamak ve teknik problemleri ortadan kaldırabilmek adına yardımı alınan tedarikçilerimize, pazarlama ve reklam işlemlerinin desteklemesi ve geliştirmesi için danışmanlık alınan ajanslara, , sosyal paylaşım sitelerine (Google, YouTube, Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, Linkedin, Yandex, Pinterest, Snapchat, Twitch, TikTok, Oracle BlueKai, Bip gibi), MİGROS iştiraklerine, MİGROS Ailesine (Migros'un Yönetim Hissedarları, Yönetim Hissedarlarının ve Migros’un bağlı şirketleri, iştirakleri, alt kuruluşları, işletmeleri) hizmet sağlayıcılarına ve/veya alt yüklenicilerine ve GSM Operatörlerine, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ve kanunen yetkili özel hukuk gerçek ve tüzel kişilerine yurtiçinde ve bilişim teknololijileri, bulut servis sağlayıcıları ve sosyal paylaşım siteleri nedeniyle yurtdışında (ilgili sunucuların yurtdışında olması nedeniyle İrlanda ve ABD ile) aktarılabilmektedir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebep:

Kişisel verileriniz; money.com.tr internet sitemiz, Migros mobil uygulamamız, sadakat programımız, satış mağazalarımız, jet kasalarımız, çağrı merkezimiz, kurumsal internet sitelerimiz, Şirketimize ait E-ticaret internet sitelerimiz ve diğer Mobil Uygulamalarımız, , kanalıyla veya e-posta, SMS veya diğer iletişim yollarıyla ya da iş ilişkilerimiz sırasında, ticari sözleşmelerin imzalanması aşamasında veya şikayet/tüketici memnuniyeti uygulamaları, sosyal medya mecraları, destek hizmeti alınan şirketler, ve/veya ticari ilişki süreci içerisinde ve/veya sizin isteğiniz ile ve/veya internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada sistemlerimizin sizi otomatik olarak tanımasına yarayan ve “cookies” olarak adlandırılan (sabit sürücünüze yerleşen küçük dosyalar) teknik iletişim dosyaları, yazılı formlar gibi çeşitli kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda olmak kaydıyla çeşitli yöntemlerle toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz, yukarıda da belirtildiği üzere belirli durumlar için müşterilerimizin açık rızaları, diğer durumlar için de 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. Maddesinde belirtilen kanunlarda açıkça öngörülmesi,  Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, Veri sorumlusu olarak Şirketimizin  hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, Bir hakkın tesisi/kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplere dayanılarak işlenmektedir.

Migros, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Çerez Politikası ve Aydınlatma metnimize www.migroskurumsal.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Veri Sahibi Olarak Haklarınız:

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili olarak veri sorumlusu sıfatıyla Migros Ticaret A.Ş.’ye başvurarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. Maddesi uyarınca aşağıdaki haklardan istifade edebilirsiniz:
 

a. Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b. Kişisel veriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e. Kanun’un 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f. Yukarıda yer alan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle tarafınız aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, ve
ğ. Kişisel verilerinizin Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,
 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı Migros Ticaret  Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’nu yazan talimatlara uygun olarak doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Atatürk Mah. Turgut Özal Bulvarı No:7 Ataşehir, İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili formu migrosticaretas@hs01.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak başvurularınız sonuçlandırılacaktır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Şirket’in Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edebilme hakkı saklıdır.
 

Güncelleme : 03.03.2021
MİGROS TİCARET A.Ş.

 

{{popUpTitle}}

Kayıt formuna yönlendiriliyorsunuz.

Giriş yapmak için Money kartınızı aşağıdan seçebilirsiniz.

Seç

Kart numarası

Son alışveriş yeri

Tarihi

{{card.cardNo}}

{{card.store}}

{{card.date}}

{{redirectMessage}}

Güncelleme

Money Üyelik Metnimiz Güncellendi!


Sevgili Money’li, Money web sitemize giriş yapabilmek ve Money’nin tüm avantajlarından yararlanmak için güncel üyelik metnimizi onaylamalısın.


Money Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni’ni okudum.

Money Üyelik ve Rıza Beyanı Metni'ni okudum, onaylıyorum.

Money Üyelik ve Rıza Beyanı
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Yazısı